Krajane.cz | Austrálie | Belgie | Británie | Francie | Irsko | Itálie | Kanada | Lucembursko | Německo | Mnichov | Nizozemsko | Norsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk en
 
Stran: [1] 2 3   Dolů
 
Autor Téma: Familienkasse chce potvrzeni, ze nebereme pridavky na deti v CR?  (Přečteno 261413 krát)
Janastrn



Karma: 0
Příspěvků: 16


« : Září 04, 2009, 09:47:41 pm »

Familienkasse po nas chce potvrzeni, ze nebereme pridavky na deti v CR. V CR mi na Urade statni socialni podpory zas rekli, ze zadne takove potvrzeni nedavaji, ze bud si mam zazadat o pridavky a pote Nemecku predlozit odmitnuti...to se mi zda docela slozite, protoze to obnasi potvrzeni o prijmech, moje prohlaseni, ze ted nemam prijmy atd. Nebo mam vyplnit formular E411, ale ten by mela vlastne vyplnit Familienkasse...a ti se tam k tomu nijak nemaji. Jaka je teda nejlepsi cesta s timhle pohnout?Prosim, ma s tim nekdo zkusenosti? Moc diky
Zaznamenáno
dasak27



Karma: 1
Příspěvků: 67



« Odpověď #1 : Září 05, 2009, 09:51:04 pm »

No tak mi u nas bylo taky receno ze zadny papir ze socialky mi nedaji.Tady v Nemecku jsem podavala zadost koncem dubna a jeste nic nemam!!!uz jsem tam napsala i dost protivny dopis.2krat jsem mela zadost s tim,ze narok an pridavky tady mam,ale porad ze jim chybi to nebo ono(nerikam uz radsi to,ze VSECHNY papiry tam maji od zacatku!a chteji porad ty same!)Kdyz tam zavolam dostanu odpoved: ES IST BESTIMMT SCHON WO IN HAUS.Doposavad jsem litala a ´kopcila`papiry a vylitavala razitka,a volala k nim kazdy tyden na placenou!linku.Nekde jsem vycetla,ze ze zakona v ramci EU maji na vyrizeni max.3mesice.
Takze lidi pokud mate nejake zkusenosti nebo vite neco vic,tak piste.Nebo kam se vlastne obratit,kdyz to opravdu uz presahuje´´meze´´,protoze vsude je tak max.kontakt na tu jejich slavnou placenou linku.
Zaznamenáno

Dasa
dasak27



Karma: 1
Příspěvků: 67



« Odpověď #2 : Září 05, 2009, 11:13:58 pm »

No ted me jeste napadlo...takze ted jeste muzu cekat ze budou chtit taky jeste nejake potvrzeni z ceske socialky,ze tam neberu pridavky a uz budu fakt strilet!
Zaznamenáno

Dasa
petr.k



Karma: -1
Příspěvků: 105


« Odpověď #3 : Září 07, 2009, 12:48:22 am »

Normalne si nechat potvrdit E411 na ceske socialce. Pokud jsi si nezadala o pridavky v Cesku, tak ti v kolonce 7 vyplni taxy, jake bys mohla dostat kdybys zazadala a je mozne, ze dostanes kindergeld snizene o tuto castku.
Zaznamenáno
Janastrn



Karma: 0
Příspěvků: 16


« Odpověď #4 : Září 07, 2009, 07:21:21 am »

Daso, to potvrzeni z CR budou chtit dost jiste. Nam to taky rekli az uplne ve finale, jako tresinku na dortu. Jeste nam napsali, ze jim to musime dodat asi do dvou tydnu...no proste  Co???

Petre, v te casti 7 se pise, jake davky pobirame. To mi uz rikali, ze pokud jsme o pridavky nezadali, tak to tam proskrtnou.

Je to mazec...
Zaznamenáno
petr.k



Karma: -1
Příspěvků: 105


« Odpověď #5 : Září 07, 2009, 09:19:41 am »

Ne, ja taky o pridavky v cesku nazadal a pak se do bodu 7 napise, co bys dostala kdybys mela narok. Stoji to tak i v napovede (tusim bod 10) co je na tom formulari. 7ka se neproskrtava.
Zaznamenáno
dasak27



Karma: 1
Příspěvků: 67



« Odpověď #6 : Září 07, 2009, 09:30:58 am »

No mi napsali,ze narok mam ale chteli po me jeste nejake papiry a hlavne kontakt na mou socialku v cz,ze to budou proverovat.A ted si vyber?!
Ale uz to pekne nervuje,zvlast ted kdyz zacal skolni rok.Sila no.
Navic kdyz jsem v Cesku chtela nejaky papir(protoze narok na pridavky nemam-prirozene jsem jako samozivitelka prekrocila rocni prijem o 9kc)ze na socialce nic nemam,tak mi bylo,2krat!,sdeleno ze pokud tam nic nemam tak mi nemaji co vystavovat.
Zaznamenáno

Dasa
Ornny



Karma: 1
Příspěvků: 13


ahojda všem :)


« Odpověď #7 : Září 07, 2009, 07:13:50 pm »

Zdravím.Trvá to tady v Německu dlouho,než to vyřídí.Moji žádost zpracovávali asi půl roku,ale všechno zpětně doplatili.Měla jsem nárok na Kindergeld jako cizinka o 20 eu míň,takže kolem 130-140 eu měs.Přesně si nepamatuji,co už chtěli,ale krom velikosti bot asi všechno.Taky jsem posílala nějaký papíry na vyplnění do Prahy.Nemá cenu to urgovat,opravdu to trvá tady dlouho.Měla jsem okopírovaný rodný listy,občanky,pasy.Sami si i ověřovali v CZ,jestli něco pobírám,já nedokládala nic. Já mám zase trable s formulářem E301.Potřebuji ho pro prac úřad v CZ,tady by ho měli vyplnit a poslat na mou adresu.Automaticky.Mně poslali prázdný papíry.... Kroutím očima .Hodně štěstí a trpělivosti...
Zaznamenáno
petr.k



Karma: -1
Příspěvků: 105


« Odpověď #8 : Září 07, 2009, 08:20:12 pm »

Jo, me taky poslali E401 nevyplneny. Normalne jsem to poslal do Prahy na ministerstvo a cekal, ze mi to prijde zpatky, co jim to posilam nevyplneny, ale oni si to nejak vymenili mezi sebou a uz me s tim neotravovali. Ten proces kolem kindergeld jsem prosel 2x, vzdycky uplne jinou cestou a s jinym vysledkem - nejdriv mi zkratili kindergeld o ceske pridavky, ktere jsem nikdy nebral a na podruhe mi dali kindergeld cele.
Zaznamenáno
dasak27



Karma: 1
Příspěvků: 67



« Odpověď #9 : Září 08, 2009, 06:17:44 am »

No v mem pripade jsem zvedava,protoze mi to spis tady pripada ze tam maji vic bordel v papirech(kdyz mi to 2krat prislo zpatky a chteli stejne papiry,ktere jsem posilala naposledy)No uvidime.kazdopadne dam vedet jak se to vyvine.
Zaznamenáno

Dasa
dasak27



Karma: 1
Příspěvků: 67



« Odpověď #10 : Září 08, 2009, 01:07:14 pm »

Takze nejnovejsi info,prave jsem telefonovalana Familienkasse,bylo mi receno ze to poslali na provereni do cz,ale stale nemaji odpoved.Uz posilali i urgenci,tak jsem pridala ruku k dilu a napsala na ceskou socku,jak to vypada,jestli tam fakt neco maji(po techto zkusenostech familienkasse nveruju;) ) a cekam na odpoved.
Zaznamenáno

Dasa
Janastrn



Karma: 0
Příspěvků: 16


« Odpověď #11 : Září 14, 2009, 09:02:51 am »

Petre, no tak by to melo byt, ze by si nemecka socialka to vyridila s ceskou a nas tim vubec neotravovali.

U nas byl evidentne problem se socialkou v miste bydliste, kde jsou proste arogantni urednici, co nic nevi, zjistit si neco, je pro ne prilis prace, takze radsi krici (fakt tam normalne na mne jeden chlapek zacal kricet!). Snazila jsem se to obejit pres ustredi socialky, nebo ministerstvo, ale oni to stejne jen poslou do miste bydliste, takze jsem si od pani na ministerstvu presne zjistila, jak to maji vyplnit a potom moji socialce natvrdo rekla, ze to maji vyplnit takhle, protoze mi to rekla pani Mikova na MPSV...takze sklapli a mam to vyrizene.
Zaznamenáno
dasak27



Karma: 1
Příspěvků: 67



« Odpověď #12 : Září 16, 2009, 07:45:19 am »

Takze v mem pripade si to vyrizuje familienkasse s ceskou socialkou,stylem ze ceska socialka veskere podklady poslala uz pred tydny( z proziravosti a predeslych zkusenosti s ´´bordelem´´na familienkasse)jsem si nechala tyto nascannovane doklady poslat na email(mela jsem stesti,ze jsem na nasi socialce narazila na milou pani).Tudiz je mam v ruce.Tyden.Vcera jsem se po telefonu hadala s chlapikem z familienkasse,ktery mi tvrdil jak je mozne ze ja mam tyto papiry doma,kdyz oni teprve o tyto papiry zadali 3.9!!!!a tady jsou data z formularu,ktere sly do cz na potvrzeni: 20.7-vyplnena zadost Z FK,do Prahy to doslo 20.8!!!(coz uz je skoro mesic-asi to nekdo V FK zapomel na stole od 20.7)v Ostrave to bylo 21.9 a 24.9 to slo uz potvrzene zpatky na FK tady do Nemecka.No jo...asi to jde okruzni jizdou po celem svete.Stejne jako ja tam poslu neco z Hildenu do Düsseldorfu a objevi se to tam az za dva tydny pomalu.Tak nevim jsem blba ja nebo oni?!
Zaznamenáno

Dasa
Janastrn



Karma: 0
Příspěvků: 16


« Odpověď #13 : Září 16, 2009, 03:02:53 pm »

Tak to máte alespoň štěstí, že funguje česká strana. Já KONEČNĚ donutila mojí sociálku, aby mi to vyplnili a poslali...několikrát jsem to s nima řešila, napsala jim k tomu instrukce...a oni to stejně vyplnili blbě.  Co??? To už mi fakt hlava nebere, co to tam sedí za hovádka.
Zaznamenáno
dasak27



Karma: 1
Příspěvků: 67



« Odpověď #14 : Září 16, 2009, 04:45:19 pm »

no na ceske strane stesti,ale na nemecke to stoji lidove receno za prd!cekam uz od konce dubna...a nebyt toho,ze se vzdy me papiry´´ztratily tak uz jsem to mohla mit vyrizene.A o mi maji vyplatit od ledna tohoto roku....tak treba do duchodu budu milionarka Mrknutí
Zaznamenáno

Dasa
Stran: [1] 2 3   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Pravidla stránky | Kontakt | Podpořit projekt | Partneři | Krajane.cz © 2024
Stránky Čechů a Slováků o životě, práci, ubytování a studiu v zahraničí. Diskuze a užitečné články s praktickými informacemi, galerie s fotkami, inzerce práce a ubytování v zahraničí, seznamka a spolujízda z a do zahraničí.

odkazy | spolujizda | Autostop.sk | Zahnarzt München