Krajane.cz | Austrálie | Belgie | Británie | Francie | Irsko | Itálie | Kanada | Lucembursko | Německo | Mnichov | Nizozemsko | Norsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk en
 
Stran: [1]   Dolů
 
Autor Téma: Materska v Nemecku ...  (Přečteno 76645 krát)
PajuleJajule
Pajule



Karma: 6
Příspěvků: 68


ahojik vsem


« : Květen 21, 2012, 08:20:40 pm »

Ahojik maminky...
ptam se na radu...eltern geld je jen na jeden rok kdyz mam male miminko, ale kdyz chci byt dele doma s prdouskem jak to je abych dostavala nadale materskou po dobu tri let..kde se mam pak hlasit?

Vim ze jsou aj rozdily kdo je zenaty a kdo ne...jakej mam teda narok kdyz jsem vdana...

dekuji moc za radu ... lepsi je to vedet ted at se mam na co pripravit:D
« Poslední změna: Květen 22, 2012, 10:20:34 pm od David » Zaznamenáno
Jenna



Karma: 8
Příspěvků: 50


« Odpověď #1 : Květen 22, 2012, 08:14:46 pm »

No jak dlouho a jak vysokou elterngeld budes mit, si muzes vypocitat na netu, zalezi na vice vecech...

Nicmene s 3lety v Nemecku nepocitej...
Pokud vim, standart je rok, za urcitych podminek se to da zvysit o par mesicu..  najdes vsechno na netu, elterngeld.net.

Pak uz jen Kindergeld a delej, jak umis... 

(muzes pozadat v Cechach, pokud ma dite ceske obcanstvi,  ale nevim, jak to funguje a jestli vubec jeste... ,muselo se dokladat ze tady nic nepobiras)..

Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #2 : Květen 22, 2012, 08:24:44 pm »

Normalne je Elterngeld maximalne do 14 mesice veku ditete, z cehoz jedne rodic muze vzit jen nejvic 12 mesicu. Kdyz se rodice podeli, muzou dostat tech 14. Pri zadosti o Elterngeld jsem myslim videl i nejakou moznost rozdelit to na 2 roky, pak ale asi take pri polovicni mesicni castce. 3 roky neexistuji. Doma samozrejme muzes dostat jak dlouho chces. Podle odpracovanych let a prijmu rodiny pak pripadne budes mit narok na nejake socialni prispevky. Nejaky vetsi narok je naopak jako samozivitelka, nevim ale presne, jak ten vypada...a stejne to neni tvuj pripad.

Vyse Elterngeld je zhruba 69% netto prijmu posledniho roku, max. 1800 EUR. Ty castky se muzou trochu lisit, ale tak nejak budou vypadat. Minimum, pokud jsi predtim nepracovala, nebo vydelavala min, je 300 EUR.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
PajuleJajule
Pajule



Karma: 6
Příspěvků: 68


ahojik vsem


« Odpověď #3 : Květen 23, 2012, 06:05:47 am »

tak to nevim kam se odlizi mimco a uz takhle maly...urcite zadna mamina co zije v nemecku nejde po roce do prace takze urco jsou matky do tri let ratolesti doma...jen jak si to zaridit...na roce je mi broucek esre moc malej to prece nejde...tak maminy poradte co delate:)
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #4 : Květen 23, 2012, 07:57:47 am »

Nojo, chodi do jesli, nebo se nechaji hlidat u babicky ci Tagesmutter. Nebo holt nekdo z rodicu zustane doma dele (samozrejme nejlepsi, to ted delame taky), ale to uz je ve vlastni rezii, stat na to zadnou materskou neplati. Leda by se clovek kvalifikoval a mel zaludek na Hartz IV.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
Macouch



Karma: 21
Příspěvků: 310



« Odpověď #5 : Květen 23, 2012, 08:50:54 pm »

tak to nevim kam se odlizi mimco a uz takhle maly...urcite zadna mamina co zije v nemecku nejde po roce do prace takze urco jsou matky do tri let ratolesti doma...jen jak si to zaridit...na roce je mi broucek esre moc malej to prece nejde...tak maminy poradte co delate:)

Tak to se mylis. Proc myslis, ze je takovy problem sehnat jesle? Tady se deti hlasi do jestli jeste pred narozenim.... Protoze vetsina mamin si nemuze dovolit zustat doma a nechat se zivit od manzela. Od 1 roku opravdu nic nedostavas. (jen asi 180 EUR pridavky na dite). Kdyz byl male rok, odpadla nam vetsina kamaradek co jsme potkaly na hristi, protoze sly do prace. Nebo delaji na castecny uvazek a nejak se stridaji s manzelem pripadne spon nejakou tou Tagesmutter.
Zaznamenáno
PajuleJajule
Pajule



Karma: 6
Příspěvků: 68


ahojik vsem


« Odpověď #6 : Květen 26, 2012, 08:51:51 pm »

Nevim tagesmutter nepripada v uvahu, babicka a dedecek jsou v cechach a od manzela rodicce pracuji stejne jako moji rodice..sic nejsem samozivitelka, od manzela se nechat zivit ani nemuzu nevidelava tolik aby vubec mohl.,jesle jsou obsazeny..a nehodlam aby me nekdo vychovaval dite..no jo moc jste me neporadili jak se to da vubec v ranci moznosti resit...tady nejde o to ze bych byla lina ci pohodlna ale proste dite je na prvnim miste nez ho nekam odlozit...driv jsem pracovala v Gastru tam se nehodlam vratit...podvadi neplati a ani nemam este za ten rok smlouvu jen naky potvrzeni...ale co hold teda budu muset objetovat hrdost a jit na socialni..je to sic hruza ale neda se nic delat...junior ma cesko nemecke obcanstvi ale o materskou v cechach zadat nemohu jsem odhlasena z mista pobytu..nechapu proc na tohle nemecky stat nemysli...prej deti na prvnim miste a jejich dobry vivoj atd atd houby celej den uz od roka stari ditete bez rodicu jen u cizich lidi na toll....ale diky za rady Lg Pajule
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #7 : Květen 27, 2012, 10:34:34 pm »

no jo moc jste me neporadili jak se to da vubec v ranci moznosti resit...
Protoze to neni radci, ale dotazem. To je jako rozcilovat se, ze maji jen mliko v lahvi, kdyz ty chces v pytliku.
Materska je na rok, max. 14 mesicu. Pak se da vyuzit hlidani... To ty ale - plne dle sveho prava - odmitas. Pak si ale musis ujasnit co chces, podobne jako napriklad my. Ano, deti chceme vychovavat doma dele...ano, bude nas to neco stat. Stat by na to - coby kvalitni vychovu budoucich platnych obcanu - mohl prispet, ale to by mohl na kdeco. Nejak to proste je a jedinou praktickou moznosti je, se proste v ramci techto pravidel zaridit.

Svuj dik za rady nemusis relativizovat zadnym "ale" - bud dekujes, nebo ne; pokud ne, rovnou si to usetri. Je hloupost cekat, ze ti nekdo rekne, co mas udelat. Radci ti vylicili stav veci, sve zkusenosti a sem tam nejaky nazor - jak se podle toho zaridis, je tva vec - coz nijak nerelativizuje jejich snahu a potencialni prinos.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
PajuleJajule
Pajule



Karma: 6
Příspěvků: 68


ahojik vsem


« Odpověď #8 : Květen 29, 2012, 09:15:18 am »

Prave ze tohle byl muj nazor...a muzu se vyjadrit jak chci...pokud se ti to nelibi tak na to ani nereaguj..a naky kde jaky prirovnavacky a slovni obraty a kdo vi co este me nepomuzou..bavime se tu normalne tak bud v poho..
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #9 : Květen 29, 2012, 12:33:33 pm »

Nevim, co presne byl ten nazor, o kterem mluvis, mne ovsem vzdycky prijde nemistne/neuctive napsat "nojo, covece, moc jsi mi nepomohl, ale dik za snahu". Mluvil jsem hlavne o tom a vseobjimajicich a vse odsuzujicich generalizacich, zakladajicich se na jednom problemu a minimu informaci.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
PajuleJajule
Pajule



Karma: 6
Příspěvků: 68


ahojik vsem


« Odpověď #10 : Květen 29, 2012, 03:56:25 pm »

sorry asi nemas rad moc lidi co reknou co si mysli a vyjadri se  tak jak se vyjadrit chteli,..ale ty lidi, co ti lezou za tvy nepouzitelny rady do zadni casti tveho tela a dekujou za nic ...sem aspon uprimna a docela uz vytocena za tve odpovedi.... uz se prosim nevyjadruj ses mimo otazku...diky
« Poslední změna: Květen 29, 2012, 04:01:21 pm od PajuleJajule » Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #11 : Květen 29, 2012, 04:31:32 pm »

Ajajaj, no vytocena vypadas, jen co je pravda. Duvody k tomu sice nevidim, ale co na tom, dulezite je, zes nejake nasla ty.
Jednim z nich mozna bude ta tebou proklamovana uprimnost, kdyz to nejsi ty, od koho prichazi Mrknutí

Ja jsem rad, ze me rady nebo zkusenosti pro nektere pouzitelne jsou - a vsichni plnou svobodu zaridit se podle sebe.
Take by mne ani nenapadlo nekomu zakazovat vyjadrit se tak jak chce...ovsem kdo nesnese komentar, pripadne si posledni slovo vynucuje vyroky jako "...a uz prosimte nepis...", diskvalifikuje se sam.
« Poslední změna: Květen 29, 2012, 04:35:38 pm od kleena » Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
PajuleJajule
Pajule



Karma: 6
Příspěvků: 68


ahojik vsem


« Odpověď #12 : Květen 29, 2012, 06:04:43 pm »

Jo jsem vytocena kdyz mi tady vnucujes co a jak mam reagovat podle tve etikety...a hadat se s clovekem kereho ani neznam me pripada zbytecny..dostavame se totiz do tematu opet jine skupiny a ta zni o co nam presne jde...me slo jen o to jak to kdo dela jake jsou moznosti...pracujici driv..momentalne na matrske a vdana...jak se to resi u zen co se chtej venovat diteti...vic jsem vedet nepotrebovala...a rozhodne jsem nepotrebovala lekce slusneho chovani a slovickareni k nicemu..to me opravdu vytaci takze...nechame diskuze o nicem kera nam nic neprinese..hezky den
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #13 : Květen 30, 2012, 08:32:05 pm »

Jelikoz uz tu neni prispevek, na ktery jsem reagoval...

O vecnost a pouzitelne konkretni rady se aspon snazim...a i tobe doporucuji to same. Pro zacatek nikomu nepredhazuj nevecnost v tematech, ktera se te netykaji a do nichz se nechystas nicim prispet.
« Poslední změna: Červen 01, 2012, 10:23:08 am od kleena » Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
Stran: [1]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Pravidla stránky | Kontakt | Podpořit projekt | Partneři | Krajane.cz © 2024
Stránky Čechů a Slováků o životě, práci, ubytování a studiu v zahraničí. Diskuze a užitečné články s praktickými informacemi, galerie s fotkami, inzerce práce a ubytování v zahraničí, seznamka a spolujízda z a do zahraničí.

odkazy | spolujizda | Autostop.sk | Zahnarzt München